beeldhouw opdrachten

Uw beeldhouwopdracht bij Frans van der Ven

Procedure voor beeldhouwwerk in opdracht

bronzen beelden beeldhouwen opdrachten kunst

Stap 1: Intakegesprek

Met mijn bronzen beelden (maar ook andere metalen, steen, glas en hout zijn mogelijk) verbeeld ik een gedachte, een gevoel, een thema of een identiteit die de kern is van het verhaal dat u mij meegeeft. Hoe het verhaal er ook uitziet, ik streef ernaar een beeld te creëren dat de lading dekt.

Tijdens het intake gesprek komen vragen aan bod als: Waar is het beeld voor bedoeld? Wat wilt u ermee zeggen? Voor wie is het bedoeld? Welke uitstraling zoekt u? Waar komt het te staan? Wat mag het kosten?

Stap 2: Schetsontwerp

Na de intake sessie ga ik met de beschikbare info aan de slag en kom na enige tijd met enkele schetsideeën op de proppen. Dit kan een tekening zijn maar ook een driedimensionaal uitgewerkt idee. Een eventuele vergoeding voor het schetsontwerp wordt in overleg vastgesteld.

Stap 3: Definitief ontwerp

Het schetsontwerp dat het beste aansluit bij uw wensen wordt uitgewerkt tot definitief ontwerp. Soms wordt een combinatie van elementen uit de verschillende schetsideeën gebruikt voor het verdere ontwerpproces. Bij het totstandkomen van het definitief ontwerp wordt u altijd nauw betrokken. Het definitief ontwerp laat op schaal het kunstwerk zien, zoals het gaat worden en geeft inzicht in gebruikte materialen en technieken. Uiteraard gaat het vergezeld van een kostenopgave voor uitvoering en eventueel onderhoud.

Stap 4: Uitvoering

Na uw goedkeuring wordt het definitief ontwerp vergroot tot het te realiseren formaat en uitgevoerd in het materiaal van uw keuze.

(Bronzen) beelden van Frans van der Ven:

zijn stijlvol en een aanwinst voor uw interieur, kantoorruimte of tuin. Bovendien is het werk uitstekend toepasbaar als relatiegeschenk, trofee, monument, portret of gedenkpenning.

Brons, zilver, rvs, CorTen staal, kunststoffen, glas, keramiek, natuursteen, hout, papier: met al deze materialen zijn beeldhouwwerken gerealiseerd.

De onderwerpen van mijn beelden zijn uiteraard zeer divers, u als opdrachtgever speelt immers een belangrijke rol daarin, maar over het algemeen gaat het over mensen, dieren, natuur, dans, filosofie, literatuur, poëzie, vriendschap, sereniteit, toewijding of zomaar plezier in het bestaan zelf.

Heeft u vragen?

Stel ze gerust:

per telefoon: 036-5325438

via de mail: info@fransvanderven.nl

Een groot deel van mijn loopbaan heb ik mij gewijd aan het maken van bronzen beelden van dierportretten. Via deze route kon ik het contact hervinden met het leven.

Sinds begin 2011 houd ik mij opnieuw bezig met het portretteren van de mens, nu zonder de barrières die mij vroeger hinderden. Het contact met het leven dat ik dankzij de dieren, en sinds een paar jaar mijn kleinkinderen, heb hervonden neemt alle twijfels weg die ik misschien weleens had of ik nog bronzen beelden zou moeten blijven maken.