monument-Jesmonite&CorTensteel
De Heldenboom van Luttenberg, 2018, Jesmonite/ CorTen staal/ keramiek, hoogte 3,10 m.

Monument ter ere van de vrijwilligers van het dorp Luttenberg,

op de Nationale Dag van de Vrijwilliger 2018 onthuld door burgemeester Martijn Dadema en schenker Henri Brookson ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van Luttenberg.

Aan dit kunstwerk hebben bewoners van Luttenberg meegewerkt in de vorm van kindertekeningen. Deze zijn gemaakt door leerlingen van basisschool Esmoreit en door mij op keramische schijven overgebracht.

detail
De schoolkinderen van de Esmoreit die een tekening voor de Heldenboom hebben gemaakt, daarnaast de schenker van het beeld, Henri Brookson, rechts de kunstenaar

Ik heb op school aan de kinderen uitgelegd waarom ik de Heldenboom heb gemaakt en hen gevraagd voor deze Boom een tekening te maken voor iemand die veel voor hun betekent.

Dit zijn de geselecteerde kindertekeningen, met daaronder de naam van de maker en voor wie en waarom de tekening is gemaakt

Evi Mocking, groep 2, gemaakt voor Oma Ria, omdat ze heel vaak op mij past en ze is lief voor mij.
Femke, gemaakt voor papa, “omdat je zo goed voor me zorgt en dat je altijd leuke dingen met me doet.”
Jolijn Wellinkvoorde, groep 6, gemaakt voor mijn moeder, “omdat ik je ergens voor wilt bedanken. dat je elke keer voor mij naar het ziekenhuis rijd. en dat het veel geld kost en ik heb ook een geluksboom gemaakt om je veel geluk te geven.”
Kai Kleinlangevelsloo, groep 2, gemaakt voor papa, “Papa helpt mij super vaak. Hij is lief.”
Luca Grotenhuis, groep 2 gemaakt voor Oma Ciska, “omdat ze mijn haren knipt. Omdat ik bij oma mag kleuren. Omdat ze een lieve oma is.”
Mees, groep 6, gemaakt voor Vince, “omdat Vince me heeft geholpen toen Tom dood ging.”
Rosanne Zandbelt, goep 6, gemaakt voor opa en oma, “omdat jullie altijd voor mij klaar staan. jullie zijn de aller Liefste van de Hele wereld!”
Sas Scholten, groep 7, gemaakt voor Indy, “omdat je mij overal mee helpt en dat je zo’n goede vriendin bent.”
Sem Olde Bijvank, groep 2, gemaakt voor Opa Ben, “want hij heeft altijd heel veel klusjes als ik bij hem ben. Dan mag ik vaak helpen en dat vind ik leuk. Opa is lief.”
Sem Reimert, groep 2, gemaakt voor Opa Jan, “want hij is lief. Ik mag mee op de trekker. met opa. Samen de schapen voeren is leuk.”
Senna Westenenk, groep 6, gemaakt voor Fleur, “omdat zij altijd voor mij klaar staat als ik haar nodig heb.”
Tim Jonkman, groep 2, gemaakt voor Opa Jonkman, “want opa kookt heel vaak voor mij. Hij maakt ook grapje. Opa is lief voor mij.”
(anonieme) tekening voor Annie, “Annie, dit is voor jou Omdat je er altijd voor mij bent. Wat moet ik zonder jou?”
Wieke, gemaakt voor Papa & Mama, want “zonder jullie zou ik niet deze tekening gemaakt hebben. Zonder jullie zou ik er niet zijn. Zonder jullie zou ik niet groot zijn. Papa & Mama ik hou van jullie!!!”